Home Lag & klubbar Janne Andersson: ”Tänker inte på Zlatans framtid i landslaget”

Janne Andersson: ”Tänker inte på Zlatans framtid i landslaget”

918
0
Janne Andersson:
FOTO: BILDBYRÅN

På torsdag spelar Sverige playoff-semifinal till VM mot Tjeckien. En förlust här eller i finalen mot Polen kan innebära att Zlatans tid i landslaget är över. Förbundskapten Janne Andersson vill dock inte tänka på det.

Zlatan Ibrahimovic, 40, återvände överraskande till det svenska landslaget förra året. Det blev dock endast ett par framträdanden innan problem med hälsenan tvingade anfallaren till att vila. Nu är han tillbaka och efter ett par inhopp i Serie A har Ibrahimovic blivit uttagen till semifinalen i VM-playoff mot Tjeckien och en eventuell final mot Polen. ”Ibra” är avstängd i den första matchen men är aktuell för spel mot Polen om Sverige vinner den första matchen.

Vid förlust kan Ibrahimovic ha gjort sin sista landskamp. Det är dock något som förbundskapten Janne Andersson inte vill tänka på.

– Min tanke är så här: jag kommer inte fundera på någonting annat än att vi ska vinna på torsdag. Och gör vi det ska vi vinna på tisdag. Där är jag i mitt huvud, säger Andersson enligt Fotbollskanalen.

Vidare säger förbundskapten att Zlatan har en viktig roll i laget, detta även om han inte spelar.

– Zlatan har ju en enorm erfarenhet och för vår del som tappade en del erfarenhet i truppen efter EM är bara den delen av att han finns med bra. Han kan vara ett stöd för andra, han kan pusha och vägleda. Jag ser honom som en halv ledare. Han har en viktig roll även om han inte spelar och jag har det största förtroendet för honom där.

Sverige spelar mot Tjeckien på torsdagen den 24 mars. Matchen drar igång 20:45.

SE ÄVEN: Kulusevski: ”När Zlatan pratade om mig var det som julafton”

Previous articleKulusevski: ”När Zlatan pratade om mig var det som julafton”
Next articleZlatan om framtiden: ”Jag har lite panik”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here