Home Lag & klubbar George Weah: ”Zlatan är en ledare och inspirationskälla”

George Weah: ”Zlatan är en ledare och inspirationskälla”

3224
0
George Weah:
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ösa in mål efter att ha varit borta på grund av skada. Nu hyllas han av AC Milans tidigare storspelare George Weah.

George Weah är imponerad av Zlatan Ibrahimovic, 39, och svenskens förmåga att hålla sig i storform vid 39 års ålder.

I måndags stod svensken för båda målen när Milan slog Cagliari på bortaplan med 0-2 och totalt har det blivit 12 mål på sju starter i den italienska ligan.

Nu hyllas han av AC Milans tidigare skyttekung George Weah.

– En stark och självsäker typ, har kvalitéer som fångar ögat omedelbart. Men bakom denna image finns det så mycket mer: han är en som arbetar hårt och är alltid 100 procent fokuserad på sitt yrke. Jag är glad över att Milan tagit tillbaka honom, för han kan vara väldigt användbar för klubben i arbetet med de unga, för killarna i både seniorlaget och Primavera har ett föredömligt exempel och inspirationskälla i honom, säger han till Gazzetta dello Sport.

– En som de kan beundra och se som en ledare som kan leda dem. Det är det bästa exemplet en ledare kan ge, jag är glad för hans skull. Åldern? Spelar ingen roll. Jag tänker på två exempel, Pietro Vierchowood och Franco Baresi, två som spelade på en väldigt hög nivå upp till nästan 40 års ålder. Och sedan självklart (Paolo) Maldini själv. Om du arbetar hårt, behåller din passion och fortsätter ha roligt på planen så försvinner åldern, fortsätter Weah.

På lördag ställs Milan mot Atalanta i en match som spelas på San Siro.

SE ÄVEN: Mario Mandzukic: “Zlatan är ett monster på planen”

bet365
bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here