Home Lag & klubbar Erik Hamrén: ”På samma nivå som Messi och Cristiano”

Erik Hamrén: ”På samma nivå som Messi och Cristiano”

885
0
Erik Hamrén: "På samma nivå som Messi och Cristiano"

Sveriges före detta förbundskapten Erik Hamrén hyllar Zlatan Ibrahimovic och säger att svensken är på samma nivå som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Erik Hamrén är numera förbundskapten på Island. Under sju år ledde han det svenska landslaget där han tränade Zlatan Ibrahimovic. Nu hyllar Hamrén superstjärnan och säger att han är på samma nivå som Ronaldo och Messi.

– Det är speciellt givetvis. Alla spelare har sina olika egenskaper och kunnande. Men det är en världsstjärna. Jag ser honom på samma nivå som Ronaldo och Messi, så det är självklart att det är en speciell känsla att träna en sån spelare, säger han i podcasten Möt tränarna.

Hamrén berättar om när han tog över landslaget och övertygade Zlatan att fortsätta.

– Så vi pratade några gånger på telefon och sen möttes vi i Malmö. Vi hade ett stort antal timmar tillsammans om hur jag ville använda honom och vad jag förväntade mig av honom. Vi fick en väldigt bra kontakt från första början.

– Att vara förbundskapten betyder att du får jobba med de bästa svenska spelarna. Men han var åtminstone en nivå högre om man säger så.

Vidare säger Hamrén att han fortfarande har kontakt med Zlatan, dock inte särskilt ofta.

– Någon gång ibland. Mest på sms. Senast jag pratade med honom var någon gång i januari, vi har inte så mycket kontakt men någon gång ibland.

SE ÄVEN: Glädjebeskedet: Zlatan Ibrahimovics hälsena intakt

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here