Home Lag & klubbar Augustinsson: ”Spanjorerna är rädda för Zlatan”

Augustinsson: ”Spanjorerna är rädda för Zlatan”

803
0
Augustinsson: "Spanjorerna är rädda för Zlatan"
FOTO: BILDBYRÅN

Ikväll spelar Sverige mot Spanien om en direktplats till VM i Qatar nästa år. Ludwig Augustinsson menar att spanjorerna är rädda för Zlatan Ibrahimovic.
– De vet vad han kan göra och vad han gjort, säger han.

Inför Sveriges ödesmatch mot Spanien ikväll har iberierna inte slagit Blågult på de tre senaste matcherna. Nu finns även Zlatan Ibrahimovic i truppen, något ytterbacken Ludwig Augustinsson tror skrämmer spanjorerna.

– De vet vad han kan göra och vad han gjort. Det är klart att de pratar om honom och hur de ska hantera honom. De är mer nervösa nu än när han inte varit med, säger Ludwig Augustinsson.

Inför matchen höll även det spanska fotbollsförbundet, RFEF, en presskonferens där förbundskaptenen Luis Enrique fick frågan om Sverige är ett bättre lag med Zlatan, eller inte.

– Det skulle vara vågat av mig att kommentera val och beslut som deras förbundskapten ska ta. Det är inte mitt beslut om han ska spela eller inte. Jag tycker att Sverige är ett bra landslag med stor potential och oavsett hur man spelar så kommer vi att gå in i matchen med samma känsla, säger Enrique.

Han säger även att han tror att Zlatan gynnas av en spelstil där Sverige slår långa bollar.

– Nej, oavsett om han spelar eller inte så har vi samma inställning. Jag tror att han är i bra form och har stor potential. Han är bra i det långa spelet, men fotboll handlar inte bara om det utan även om passningsspel och hur man anpassar sig till sina lagkamrater. Jag tror att han gynnas av ett spel med långa bollar.

– Men jag ska inte utvärdera hans egenskaper. Vår plan är samma även om Ibrahimovic spelar eller inte.

Under sejouren i FC Barcelona spelade ”Ibra” bland annat med Sergio Busquets. Mittfältaren är imponerad av att svensken fortsätter att hålla en hög nivå vid 40 års ålder, men säger att han osäker huruvida Zlatan gör Sverige bättre.

– Jag vet faktiskt inte om laget är bättre med eller utan Zlatan. Vi vet att han har haft en väldigt bra karriär och att han även har varit bra den senaste tiden. Han har varit skadad men återhämtat sig bra. Att spela vid 40 är inte enkelt men han utmärker sig. Jag är glad för hans skull och att det går bra för honom, säger Busquets.

Busquets, som fortfarande spelar i Barca säger att han njuten av att se svensken spela.

– Med väldigt fina minnen. Vi trivdes ihop som vänner och hade även bra stämning i omklädningsrummet. Då var han yngre. Han spelade inte i Barca så länge, troligtvis mycket kortare än han hade velat, men så är det inom fotboll ibland. Jag hoppas att det går bra för honom, han är värd det. Jag som tycker om att titta på fotboll njuter av att se honom spela.

Zlatan förväntas dock inleda matchen på bänken, något Aftonbladet var först att rapportera om.

Matchen mellan Sverige och Spanien har avspark 20:45. Sändningen drar igång 20:00 på C More Play.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here