Home Lag & klubbar Anders Svensson: ”Hatten av för Zlatan Ibrahimovic”

Anders Svensson: ”Hatten av för Zlatan Ibrahimovic”

1917
0
Anders Svensson:
FOTO: BILDBYRÅN

Det blev tre assist på två matcher för Zlatan Ibrahimovic i comebacken till landslaget. Nu hyllas han av Anders Svensson.

Efter fem års uppehåll från det svenska landslaget var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i startelvan i matcherna mot Georgien och Kosovo. Totalt blev det tre assist på två matcher för 39-åringen som nu hyllas av Anders Svensson.

– Det är galet imponerande, det finns ingen i världen som har de kvaliteterna som Zlatan har. Med den styrkan, med den speluppfattningen. Det är enastående. Bara det är unikt, säger den tidigare landslagsmittfältaren till Sportbladet och fortsätter:

– Men det jag imponeras av, i och med att man själv spelade ganska länge, är att han fortfarande har det här drivet och hungern. Han är 40 liksom! Det vet jag själv, under den sista säsongen såg man mer fram emot bröllop och fester kanske, haha – mer sådana tillställningar, än vad man gjorde mot matcher. Det kräver mer och mer disciplin ju äldre du blir. Hatten av, det är otroligt imponerande.

Svensson fick även frågan om han ser Zlatan i Sveriges EM-trupp i sommar.

– Det handlar helt om honom, men han har bevisat att han har den här hungern och det här drivet. Jag tror inte det finns någon som kan mäta sig med de kvaliteterna han har. Han kanske inte kan löpa lika mycket, men han flyttar på spelare och tar ner åt andra… där är han helt unik i världen, det finns ingen som är lika bra som han är där.

SE ÄVEN: Janne Andersson: “Zlatan Ibrahimovic är ett föredöme i allt”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here