Home Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Landslagsmål!

Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Landslagsmål!

Zlatan mål i landslaget - hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Så många mål har Zlatan gjort i Sveriges landslag! Alla Zlatan landslagsmål!
Foto: Bildbyrån

Zlatan mål i landslaget – hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Så många mål har Zlatan gjort i Sveriges landslag! Alla Zlatan landslagsmål!

Hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Zlatan har spelat 122 landskamper under sin karriär i Sveriges landslag. Så hur många mål gjorde Zlatan i landslaget under dessa 122 landskamper? Här går vi igenom alla landslagsmål Zlatan gjorde under hans karriär i det svenska landslaget. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Ibrahimović har haft en framstående karriär i det svenska landslaget, vilken sträckte sig över flera år och innefattade betydande bidrag i stora internationella turneringar. Han debuterade i landslaget 2001 och blev snabbt en av Sveriges främsta anfallare. Zlatan representerade Sverige i flera Europamästerskap och Världsmästerskap, och hans spel präglades av teknisk skicklighet och förmågan att göra spektakulära mål.

Ett av hans mest minnesvärda ögonblick i landslagströjan var när han gjorde ett cykelsparksmål från 30 meters avstånd mot England under en vänskapsmatch 2012, vilket vann FIFA:s Puskás-pris för årets mål. Zlatan blev också landslagets bästa målskytt genom tiderna, en titel han tog över efter att ha slagit Sven Rydells rekord från 1932 under EM-kvalmatchen mot Estland 2014.

Trots att han temporärt avslutade sin internationella karriär efter EM 2016, gjorde Zlatan en återkomst till landslaget 2021 inför VM-kvalet. Hans återkomst till landslaget markerade hans fortsatta inflytande och ledarskap inom svensk fotboll, även om hans tid i landslaget till slut tog slut utan ytterligare stora turneringsframträdanden. Zlatans era i landslaget är ihågkommen för hans extraordinära färdigheter och hans förmåga att leverera avgörande insatser i viktiga matcher.

Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Alla Zlatans mål i landslaget - Zlatan landslagsmål!

Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Alla Zlatans mål i landslaget – Zlatan landslagsmål!

Vad gäller frågan hur många mål har Zlatan gjort i landslaget så kommer vi att besvara den inom kort. Zlatan Ibrahimović är känd för sin mångsidighet som anfallare, och detta var tydligt under hans tid i det svenska landslaget där han gjorde mål på många olika och spektakulära sätt. Han kombinerade fysisk styrka med teknisk briljans och hade en unik förmåga att anpassa sig till olika spelsituationer, vilket gjorde honom till en ständig hot mot motståndarna.

Långskott, akrobatiska mål, nick, frisparkar och solorajder, Zlatan bjuder på allt. Han mångsidighet och förmåga att göra mål på olika sätt var centrala för hans framgång i svenska landslaget och har gjort honom till en av de mest ihågkomna och respekterade spelarna i svensk fotbollshistoria. Se och spela på fotboll =>

Hur många mål gjorde Zlatan i landslaget? Alla Zlatans mål i landslaget - Zlatan landslagsmål!

Zlatans senaste mål i landslaget – här är Zlatans sista mål i landslaget!

Zlatans sista mål i svenska landslaget kom under en playoff-match i kvalet till Europamästerskapet 2016. Detta mål gjordes den 17:e november 2015 i en match mot Danmark. Zlatan satte prägeln på matchen genom att göra två mål, där det andra blev hans sista för landslaget.

Det sista målet var ett frisparksmål som typiskt illustrerade Zlatans självsäkerhet och skicklighet. Han tog ansvar och förvandlade straffen med precision. Detta mål blev en del av hans extraordinära bidrag till svenska landslaget, där han under sina år blev nationens främsta målgörare genom tiderna. Se och spela på fotboll =>

Zlatans första mål i landslaget – här är Zlatans första landslagsmål!

Zlatans första mål i svenska landslaget var ett minnesvärt ögonblick i svensk fotbollshistoria. Detta mål kom under en VM-kvalmatch mot Azerbajdzjan den 7 oktober 2001. Matchen, som spelades på Råsunda i Stockholm blev en uppvisning av Zlatans skicklighet och potential som framtidens fotbollsstjärna.

Zlatan, som då var en ung och lovande talang, visade tidigt i matchen prov på sin fysiska styrka och tekniska förmåga. Hans mål kom i den 66:e minuten och tre minuter senare hade han gjort ett konstmål.

Detta första mål i landslagströjan blev startskottet för Zlatans imponerande internationella karriär, där han senare skulle komma att bli en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Hans unika spelstil och förmåga att leverera i avgörande ögonblick har gjort honom till en legendar inom sporten. Se och spela på fotboll =>

Zlatans snyggaste mål i landslaget – här Zlatans snyggaste landslagsmål!

Zlatan Ibrahimović är känd för att ha gjort många spektakulära mål under sin tid i det svenska landslaget. Hans tekniska skicklighet och fysiska dominans möjliggjorde en rad imponerande fullträffar som ofta överraskade både publik och motståndare.

Zlatans karaktäristiska förmåga att göra oväntade och extraordinära mål stärkte hans rykte som en av de mest dynamiska och underhållande anfallarna på den internationella fotbollsscenen.

Nedan ser ni tio av Zlatans snyggaste mål i landslaget. Se och spela på fotboll =>

Zlatans mål mot England – här är Zlatans landslagsmål mot England!

Zlatans fyra mål mot England är något fotbollsvärlden aldrig glömmer. Den 14 november 2012 stod Zlatan Ibrahimović för en av de mest imponerande individuella prestationerna i modern fotbollshistoria. Matchen, som ägde rum på den nyinvigda Friends Arena i Solna, Sverige, blev ett minnesvärt tillfälle tack vare Zlatans enastående prestation där han gjorde alla fyra målen i en 4-2-seger för Sverige.

Zlatans mål visade en bred variation av tekniker och färdigheter. Hans första mål var ett kraftfullt nick, följt av ett distinkt mål från straffområdet. Det tredje målet kom från en frispark där han skickligt placerade bollen bortom målvaktens räckvidd. Men det var hans fjärde mål som blev världsberömt — ett otroligt cykelspark från cirka 30 meter ut. Detta mål, som Zlatan skickade in över en framrusande engelsk målvakt, fångade hans djärva spelstil och tekniska briljans, och det har sedan dess blivit en av de mest ikoniska stunderna i fotbollens historia.

Denna enmansuppvisning inte bara cementerade Zlatans rykte som en av de mest dynamiska och spektakulära spelarna på den globala scenen, utan också underströk hans förmåga att dominera stora matcher med sin närvaro och skicklighet. Se och spela på fotboll =>

Se Zlatans mål mot England med engelsk kommentator

De engelska kommentatorerna var lyriska efter Zlatans fjärde mål som han gjorde med en otrolig cykelspark.

Zlatans mål i landslaget mot Italien

Under fotbolls-EM 2004 levererade Zlatan Ibrahimović ett spektakulärt mål i Sveriges match mot Italien, vilket blev ett av turneringens mest minnesvärda ögonblick. Matchen, som spelades den 18 juni, såg Zlatan utföra en imponerande teknisk prestation. Med en skarp vändning och ett snabbt ryck i straffområdet, använde han sin kroppsstyrka och teknik för att häva sig över och med en klackspark lyckades han få in bollen i nätet.

Målet förvånade både publiken och motståndarna och bidrog till att matchen slutade 1-1. Zlatans mål mot Italien blev inte bara ett bevis på hans exceptionella talang utan också ett ögonblick som för alltid skulle etsa sig fast i minnet hos fotbollsfans över hela världen. Se och spela på fotboll =>

 

Zlatan mål i landslaget – hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Alla Zlatan landslagsmål!

Hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Zlatan Ibrahimović har gjort totalt 62 landslagsmål i sin karriär för Sveriges landslag, vilket gör honom till den bästa målskytten i den svenska landslagets historia. Hans förmåga att göra mål i avgörande ögonblick och i en mängd olika internationella sammanhang har cementerat hans status som en av de största fotbollsspelarna i världen.

Lista med alla Zlatan landslagsmål

Nedan följer en detaljerad lista över samtliga 62 landslagsmål som Zlatan gjorde för Sverige under sina 122 landskamper, varje mål vittnar om hans tekniska skicklighet och hans unika förmåga att leverera under press.

Så för dig som vill få svar på hur många mål Zlatan har gjort i svenska landslaget så kommer en redogörelse av alla Zlatan landslagsmål. Här kan du se allt rörande alla Zlatan mål i landslaget. Du får reda på när landsmålet gjordes, i vilken match och tävling och hur resultat slutade. Se och spela på fotboll =>

# År Match Tävling Resultat
1 2001 Sverige vs Azerbajdzjan VM-kval 3–0 (3-0)
2 2002 Sverige vs Ryssland Träningsmatch 1-1 (1-1)
3 2002 Sverige vs Ungern EM-kval 1-1 (1-1)
4 2003 Sverige vs Kroatien Träningsmatch 1-1 (1-2)
5 2003 Sverige vs San Marino EM-kval 3-0 (5-0)
6 2003 Sverige vs San Marino EM-kval 4-0 (5-0)
7 2004 Sverige vs England Träningsmatch 1-0 (1-0)
8 2004 Sverige vs Bulgarien EM 4-0 (5-0)
9 2004 Sverige vs Italien EM 1-1 (1-1)
10 2004 Sverige vs Nederländerna Träningsmatch 1-1 (1-1)
11 2004 Sverige vs Malta VM-kval 1-0 (7-0)
12 2004 Sverige vs Malta VM-kval 2-0 (7-0)
13 2004 Sverige vs Malta VM-kval 3-0 (7-0)
14 2004 Sverige vs Malta VM-kval 4-0 (7-0)
15 2005 Sverige vs Malta VM-Kval 4-0 (6-0)
16 2005 Sverige vs Bulgarien VM-Kval 3-0 (3-0)
17 2005 Sverige vs Ungern VM-Kval 1-0 (1-0)
18 2005 Sverige vs Island VM-Kval 1-1 (3-1)
19 2008 Sverige vs Grekland EM 1-0 (2-0)
20 2008 Sverige vs Spanien EM 1-1 (1-2)
21 2009 Sverige vs Malta VM-Kval 3-0 (4-0)
22 2009 Sverige vs Ungern VM-kval 2-1 (2-1)
23 2010 Sverige vs Skottland Träningsmatch 1-0 (3-0)
24 2010 Sverige vs San Marino EM-kval 1-0 (6-0)
25 2010 Sverige vs San Marino EM-kval 5-0 (6-0)
26 2011 Sverige vs Finland EM-kval 2-0 (5-0)
27 2011 Sverige vs Finland EM-kval 3-0 (5-0)
28 2011 Sverige vs Finland EM-kval 4-0 (5-0)
29 2012 Sverige vs Kroatien Träningsmatch 1-0 (3-1)
30 2012 Sverige vs Island Träningsmatch 1-0 (3-2)
31 2012 Sverige vs Serbien Träningsmatch 2-1 (2-1)
32 2012 Sverige vs Ukraina EM 1-0 (1-2)
33 2012 Sverige vs Frankrike EM 1-0 (2-0)
34 2012 Sverige vs Färöarna VM-Kval 2-1 (2-1)
35 2012 Sverige vs Tyskland VM-Kval 1-4 (4-4)
36 2012 Sverige vs England Träningsmatch 1-0 (4-2)
37 2012 Sverige vs England Träningsmatch 2-2 (4-2)
38 2012 Sverige vs England Träningsmatch 3-2 (4-2)
39 2012 Sverige vs England Träningsmatch 4-2 (4-2)
40 2013 Sverige vs Färöarna VM-Kval 1-0 (2-0)
41 2013 Sverige vs Färöarna VM-Kval 2-0 (2-0)
42 2013 Sverige vs Norge Träningsmatch 1-0 (4-2)
43 2013 Sverige vs Norge Träningsmatch 2-0 (4-2)
44 2013 Sverige vs Norge Träningsmatch 3-0 (4-2)
45 2013 Sverige vs Kazakstan VM-Kval 1-0 (1-0)
46 2013 Sverige vs Österrike VM-Kval 2-1 (2-1)
47 2013 Sverige vs Portugal VM-playoff 1-1 (2-3)
48 2013 Sverige vs Portugal VM-playoff 2-1 (2-3)
49 2014 Sverige vs Estland Träningsmatch 1-0 (2-0)
50 2014 Sverige vs Estland Träningsmatch 2-0 (2-0)
51 2014 Sverige vs Montenegro EM-kval 1-0 (1-1)
52 2015 Sverige vs Moldavien EM-kval 1-0 (2-0)
53 2015 Sverige vs Moldavien EM-kval 2-0 (2-0)
54 2015 Sverige vs Iran Träningsmatch 1-0 (3-1)
55 2015 Sverige vs Montenegro EM-kval 2-0 (3-1)
56 2015 Sverige vs Montenegro EM-kval 3-0 (3-1)
57 2015 Sverige vs Österrike EM-kval 1-4 (1-4)
58 2015 Sverige vs Liechtenstein EM-kval 2-0 (2-0)
59 2015 Sverige vs Moldavien EM-kval 1-0 (2-0)
60 2015 Sverige vs Danmark EM-playoff 1-0 (1-0)
61 2015 Sverige vs Danmark EM-playoff 1-0 (2-2)
62 2015 Sverige vs Danmark EM-playoff 2-0 (2-2)

Zlatan mål i landslaget - hur många mål har Zlatan gjort i landslaget? Alla Zlatan landslagsmål!

Zlatan landslagsmål per tävling

Vi har tidigare gått igenom detaljerat Zlatans alla 62 landslagsmål. Delar vi upp det i tävling för tävling ser vi att det blivit flest mål i VM- och EM-kvalmatcher med 19 fullträffar vardera. 18 mål har gjorts i träningsmatcher och sex mål i EM-gruppspel. Se och spela på fotboll =>

Tävling Mål
VM-kval 19
EM-kval 19
Träningsmatcher 18
EM i fotboll 6
Totalt 62

Zlatan mål i landslaget per motståndare

Så vilket lag är Zlatan Ibrahimovics favoritmotståndare? Med 62 mål på kontot har det blivit en hel del landslagsmål under karriären och det är klart att vissa av dem kommit mot samma motstånd. Ser vi till vilket som är favoritlaget är det Malta där Zlatan gjort fler än 10 procent av den totala målskörden. Tvåa på listan är England som Zlatan gjort fem mål mot, fyra av dem i samma match. Se och spela på fotboll =>

Motståndare Mål
Malta 6
England 5
San Marino 4
Danmark 3
Färöarna 3
Finland 3
Ungern 3
Moldavien 3
Montenegro 3
Norge 3
Österrike 2
Bulgarien 2
Kroatien 2
Estland 2
Island 2
Portugal 2
Azerbajdzjan 1
Frankrike 1
Tyskland 1
Grekland 1
Iran 1
Italien 1
Kazakstan 1
Liechtenstein 1
Nederländerna 1
Ryssland 1
Skottland 1
Serbien 1
Spanien 1
Ukraina 1
Totalt 62

Zlatan mål i landslaget per motståndare

Läs mer om Zlatans mål i landslaget och klubblagen

Vi har nu gått igenom hur många mål har Zlatan gjort i det svenska landslaget. För dig som vill få svar på hur många mål har Zlatan gjort totalt så rekommenderar vi andra artikeln om just detta.

Bland alla Zlatan mål som han gjort under karriären är det väldigt svårt att peka ut vilket som är snyggast. Många pekar på cykelsparken mot England samtidigt som dribbelräden i Ajax eller klacken mot Italien är favoriten för många.

På Zlatanism går det att läsa allt om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Du kan läsa mer om prestationerna i landslaget på svensk fotbolls hemsida. Se och spela på fotboll =>