Home Zlatan Ibrahimovic med stort intresse för esport

Zlatan Ibrahimovic med stort intresse för esport

Zlatan Ibrahimovic med stort intresse för esport
foto: bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic intresse för Esport ökar

Zlatan ibrahimovic esport? Vid flera tillfällen har vi kunnat läsa om att Zlatan Ibrahimovic är intresserad av tv-spel och gaming. Enda sedan barnsben har FIFA varit ett av svenskens favoritspel där Ronaldo Nazario varit den svensken dyrkast mest. Med året har intresset hängt med och vi har fått se och höra flertalet uttalanden av svensken relaterade till esport. Bland annat tyckte svenskens att hans stats på FIFA var pinsamma. Zlatan har även varit ute och sågat uppdateringar av Fortnite och sagt att han är glad att frun Helena Seger inte stör honom och sönerna när de sitter och spelar tv-spel på fritiden.

Zlatan Ibrahimovic esport och gaming

Spelar Fortnite och Call of Duty

Många spel tilltalar Zlatan Ibrahimovic. Under ungdomen spelade superstjärnan mycket FIFA och PES men under senare tid har det gått över till FPS-spel. Det är framför allt Fortnite och Call of Duty som fått svensken att fastna framför konsolen under de senaste åren. Zlatan är dock inte helt nöjd med sina spel. Tidigare har han gått ut och kritiserad Fortnite efter en uppdatering som Ibra inte tyckte om.

”Zlatan säger: Ta tillbaka det”, skriver han på Twitter, och taggar in Fortnites officiella konto.

”Till och med Zlatan Ibrahimovic hatar Fortnites v8.2-uppdatering”, skriver sajten.

”Kolla, till och med Ibra säger skicka den här skiten åt helvete”, skriver streamingprofilen Jev på Twitter.

Spelade Fortnite med sin bror

Zlatans intresse för Fortnite har gjort att han vid flera tillfällen gästat sin brors Youtube-kanal för att göra upp om några matcher. Zlatans bror KekGs är nämligen även han väldigt intresserad av datorspel och laddar upp videos på Youtube när han spelar. Vid flertalet tillfällen har Zlatan varit med i videos där han spelat tillsammans med sin bror.

Zlatan har gästat sin brors Twitch-kanal flertalet gånger och vi måste erkänna att det är lite konstigt, men käftigt, att se en superstjärna i fotboll sitta och spela Fornite på nätterna med sin bror. Det är dock inte jättemånga videos där Zlatan är med. Det är dock kul att se anfallaren på helt annan plats än vad vi är vana att göra.

Vi är dock nyfikna på att vet om Zlatan är lika bra på esport som han är på fotbollsplanen.

Zlatan ibrahimovic Investerar i esport-bolag

Zlatan är även intresserad av investeringar och har genom åren valt att lägga pengar på fastigheter, appar, klädesmärke, parfymer och en fjärdedel av Hammarby IF. Nu har Ibra valt att kombinera de två världarna och valt att investera inom esport.

Det är det svenska techbolaget Challengermode som meddelar att man plockar in 4 miljoner dollar, drygt 35 miljoner kronor, i en kapitalrunda för att skapa och utveckla esport-scenen världen över.

– Det handlar om etablerandet av en permanent ligastruktur som består av divisionssystem och skapar en tydlig väg för vem som helst att ta sig från botten till proffsscenen, säger Robel Efrem, vd och grundare av Challengermode och fortsätter:

– Vi ser det som vårt mål att kamma upp gräsrötterna i det som håller på att bli världens största sport. Allt detta möjliggörs tack vare vårt helautomatiserade tävlingssystem som är byggt för att skala globalt, säger Robel Efrem.

”Kul att Zlatan är med och investerar”

I samband med att Zlatan Ibrahimovic bestämde sig för att investera i bolaget uttalade sig grundaren Robel Efrem om fotbollsstjärnans intåg.

”Vi har många bra investerare. Men det är givetvis kul i och med hans förståelse för det vi gör”.

Zlatan Ibrahimovic esport

Tidigare investerat i spelstudio

Zlatan har även varit med och investerat i spelstudion Isbit. Året var 2016 och flera medier skrev om att Zlatan fick en storpost i företaget efter att ha köpt 12,5 procent av spelstudion via sina egna bolag.

– Vi kom i kontakt via gemensamma bekanta och sedan har han haft möjligheten att träffa Markus Koos som är vd i Isbit, säger Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta samt styrelseordförande i Isbit Games.

Han kommenterade även vad det betyder att få in Zlatan som investerare.

– Vi får in någon som är väldigt passionerad på spel som delägare i en spelstudio, säger Blandy.

Varken Zlatan eller företaget själv gick ut med hur affären ser ut. Det är dock inget tvivel om att Zlatan kommer få en roll i företaget, en roll man inte valt att göra offentlig.

– Någon slags roll kommer han ha, exakt vilken har vi valt att inte gå ut med, säger Yann Blandy.

Tre år senaste bestämde man dock att lägga ner företaget då Zlatans spel, Zlatan Legends, floppade.

Mer om Zlatan ibrahimovic esport

Zlatan ibrahimovic esport? Det är ingen som tvivlar på Zlatan Ibrahimovics intresse för spel, esports och gaming. Svensken har lagt ner mycket pengar på branschen men ännu har inget lyckats som fotbollsspelaren hoppats på. Summorna som Ibra gått in med är inte speciellt höga med tanke på hur mycket Zlatan tjänat ihop under sin karriär men att investera och inte lyckas är något ingen vill.

Det återstår att se vad som blir Zlatan Ibrahimovics nästa investering inom esport. Kanske köper han sig ett esport-lag som går in i eAllsvenskan och blir en stormakt. Kanske väljer han att lägga mer fokus på Hammarbys esports-sektion efter att ha tagit över 25 procent av aktierna i klubben. Det är nog endast han själv och hans närmaste som har koll på vad nästa steg blir. Tills dess får vi vänta och se vad som blir nästa drag från den svenske superstjärnan.

Mer på Zlatanism

SE ÄVEN: Mino Raiola: “Kommer gråta om Zlatan slutar”

SE ÄVEN: Lagkamraten: “Tog tre veckor för att lära sig mitt namn”

SE ÄVEN: Lukaku: “Efter situationen med Zlatan ändrades allt”