Home Blog

Zlatan på väg till Qatar – Ibrahimovic ”flörtar” med shejken under VM-finalen!

0

Lusail Stadium i Doha var fullt av fans som var redo för VM-finalen. Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger var också på plats för att titta på matchen. Den svenske fotbollsspelaren passade på att träffa Qatars emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.

När det bara var en timme kvar innan VM-finalen mellan Argentina och Frankrike skulle börja var alla VIP-platser på Lusail Stadium i Doha upptagna av välkända kändisar.

Några exempel är Frankrikes president Emmanuel Macron, den internationellt kända fotbollsspelaren Paul Pogba, Gianni Infantino som är ordförande i Fifa samt Helena SegerZlatan Ibrahimovics partner ur ett svenskt perspektiv.

Sheikh Tamim bin Hamad har varit emir av Qatar sedan 2013

Zlatan hälsade på Macron och Qatars emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.

Sheikh Tamim bin Hamad har varit emir av Qatar sedan 2013, vilket gör honom till statschef med full kontroll över landet. Det finns inga politiska partier eller något parlament i Qatar.

Han var bara 33 år när han 2013 efterträdde sin far Hamad bin Khalifa Al Thani som emir av Qatar och blev världens yngsta monark vid den tidpunkten.

Kopplingen till Zlatan Ibrahimovic går långt tillbaka i tiden. Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani grundade företaget Qatar Sports Investments som sedan juni 2011 äger Paris Saint-Germain, den klubb som den svenske anfallaren spelade för 2012-2016. Argentina vann sedan finalen med 4-3 på straffar.

Här kan du se mer nyheter om Zlatan Ibrahimovic

 

 

Zlatan berättar om sin comeback till Milan och vad han tycker om Leão, Messi och Ronaldo!

0
Ibrahimovic berättar om sin återkomst, Leãos talang, Messi och Ronaldo

Zlatans berättar om sin comeback till Milan

Zlatan är på väg att göra comeback till Milan. Efter att ha genomgått en operation för en korsbandsskada så är Zlatan Ibrahimovic snart redo för en återkomst till Milan. Zlatan talar nu om sin comeback till Milan och att han förväntas vara frisk och spelklar under februarimånad.

”Jag mår bra och jag blir bättre. Jag följer planen och jag blir bättre dag för dag. Laget saknar Ibra och Ibra saknar laget. Man saknar det extremt mycket när man inte kan vara på planen”, säger Ibrahimovic till Sky Sport Italia.

”Man saknar adrenalinet, åskådarna, doften av planen och alla dueller. Jag saknar att känna mig levande på planen och jag kan inte förklara känslan när du är på planen. Jag bestämde mig för att operera mig, för jag mådde inte bra och jag kunde inte spela ordentligt”

Ibrahimovic berättar om sin återkomst, Leãos talang, Messi och Ronaldo

Zlatans uttalar sig om talangen Rafael Leão

Rafael Leão, 23 år, uppges inte vara nöjd med erbjudandet om förlängning från Milan och vill följa andra alternativ. Lagkamraten Zlatan Ibrahimović hoppas dock att han stannar.

”Leão är speciell, han vet inte ens hur bra här är. Jag har sagt till honom att stanna i Milan, han är lycklig här”, säger 41-åringen och fortsätter:

”Självklart är Milan rätt miljö för honom. Se bara på hans tillväxt, när han kom var han långt ifrån den avgörande spelare han är i dag. Här är han väldigt viktig för oss, skulle han vara lika viktig någon annanstans? I Milan har han självförtroende, utrymme och frihet, vilket inte är givet i en annan klubb”

Ibrahimovic berättar om sin återkomst, Leãos talang, Messi och Ronaldo

Zlatan tror Argentina med Lionel Messi kommer att vinna VM 2022

Zlatan tror starkt på att det kommer att ske. Zlatan har tidigare sagt att han önskar att Argentina ska vinna VM då Lionel Messi. förtjänar det.

Zlatan hoppas och tror att Lionel Messi kommer att vinna VM.

”Jag tror att det redan är skrivet vem som vinner och ni vet vem jag menar. Jag tror att Messi kommer att lyfta trofén, det är redan skrivet”, säger han.

Ibrahimovic berättar om sin återkomst, Leãos talang, Messi och Ronaldo

Zlatan uttalar sig även om Cristiano Ronaldo

Zlatan har även uttalat sig om situationen kring Cristiano Ronaldo, som lämnade Manchester United efter en kontroversiell intervju där han kritiserade sin tidigare klubb.

”Han lämnar United, jag tror att när saker händer så kommer vi aldrig få veta hela sanningen. De säger vad de vill säga, han säger vad han behöver säga för att skydda sig själv, sedan har du tränaren som säger dessa saker för att skydda sig själv”, säger han.

”Sedan säger klubben saker – inte som jag, jag säger hur det verkligen gått till. Men vi är alla olika. Alla är noga med sin image. För mig är den perfekta bilden att vara sig själv. Den sanna historien kommer vi inte att få reda på min vän”, fortsätter svensken.

Uppgifter: Zlatan ansiktet utåt för Qatar – nyckeln Till PSG:s Satsning

0
Zlatan ansiktet utåt för Qatar

Världsmästerskapet i fotboll är en symbol för Qatars resa för att visa världen sina idrottsliga färdigheter.

2011 köpte de franska jättarna PSG och identifierade tidigt vilken stor stjärna som skulle bli ansiktet utåt för deras ambitioner – Zlatan Ibrahimovic. 

” Han fick hela världen att prata om PSG” säger Jérôme Touboul

” Du kan inte spela för PSG utan att marknadsföra Qatar” säger The Independents fotbollschef Miguel Delaney.

FOTBOLLS-VM 2022

Det är senhöst i Paris. De behagliga temperaturer som tidigare under månaden hållit stadens uteserveringar levande är borta och kylan har på allvar satt sina klor i staden.

När Michel Platini anländer till Élyséepalatset hälsas han inte bara av president Nicolas Sarkozy utan även av Qatars premiärminister Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani och emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

Platini har upprepade gånger förnekat att mötet skulle ha någon betydelse, men den tidigare Fifa-ordföranden Sepp Blatter hävdar nu att det för mindre än två veckor sedan bestämdes att VM skulle hållas i Qatar.

Blatter berättade för den schweiziska tidningen Tages-Anzeiger att Platinis fyra röster resulterade i att Qatar tilldelades VM och inte USA. Detta var dock inte bara ett resultat av deras diskussion.

Tariq Panja, journalist på New York Times, meddelade att Qatar också kommer att delta i det europeiska fotbollsmötet.

”Dels leder mötet till att qatariska BeIN Sports köper tv-rättigheterna till Ligue 1 för högt över marknadsvärdet. Och att Qatar köper PSG.”

Så köptes PSG av Qatar

PSG var en kämpande klubb i början av 2010-talet, vann den franska cupen 2010 men hade inte vunnit en ligatitel sedan 1994. De var ekonomiskt ansträngda under ledning av investeringsbolaget Colony Capital.

Även om de inte har mycket, kompenseras det de saknar i form av materiella föremål av en stödjande och passionerad grupp individer. Nicolas Sarkozy är en av dem.

Bara sex månader efter mötet med Emir Al-Thani köper Qatar Sports Investments (QSI) en majoritet av klubben, vilket gör den till en av de rikaste och mäktigaste klubbarna i världen. Nasser Al-Khelaifi utses till klubbens ordförande av QSI, men alla beslut fattas genom Emir Al-Thani.

En bild som oberoende bekräftats av både Tariq Panja och Miguel Delaney, undersökande journalist och fotbollschef på The Independent.

”QSI köpte PSG för ”sportswashing”, det var syftet”, säger Delaney.

”Qatar ville sätta sig på kartan, att folk skulle känna till landet innan VM,” säger Panja.

Uppköpet ger effekt direkt, både på klubbens ekonomi och sportsliga resultat.

PSG spenderade totalt en miljard dollar på nya spelare 2011 för att vinna ligatiteln, men de besegrades till slut av Montpellier – som vann sin första ligatitel någonsin. PSG slutade tätt bakom på andra plats, bara tre poäng från segern.

Under säsongen köpte QSI dock de återstående aktierna i PSG och är nu klubbens enda ägare. Nu satsar de på allvar.

Janne Anderssons första ord om Zlatan i landslaget

0
Zlatan Ibrahimovic i Landslaget

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat sedan i våras på grund av en skada, men Janne Andersson hoppas att han snart ska återvända till det svenska landslaget.

”Jag hoppas att han kommer tillbaka till landslaget”, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, som vann ligan med AC Milan i våras och tvingades opereras för en knäskada, är avstängd till slutet av året. Janne Andersson, förbundskapten för landslaget, berättar om sin kommunikation med Ibrahimovic och att han vill ha honom tillbaka i landslaget så snart som möjligt.

Vi har haft lite sms-kontakt. Det har varit att jag har kollat av läget med rehaben, hur det går, så att allt är bra, och gratulerade på födelsedagen. Så vi har haft en liten kontakt”, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Vem vill se Zlatan i landslaget igen?

Hans senaste framträdande i landslaget var i mars i år, då Sverige föll mot Polen. Detta resulterade i att de blågula inte fick någon plats i VM 2022.

Om Janne Andersson får sin önskan uppfylld kan Ibrahimovic göra ännu fler mål än de 61 mål han redan har gjort på 121 landskamper. En comeback verkar inte heller vara alltför långt borta, eftersom vägen tillbaka från skadan går åt rätt håll.

”Jag har inte hört något negativt. Jag hoppas att han kommer tillbaka till landslaget”, säger Andersson till fotbollssajten.

Zlatan i ledarroll: ”Vore korkad”

Om det så småningom avslöjas att Ibrahimovic faktiskt har spelat sin sista match i den blå tröjan ser Janne Andersson en möjlighet att ta in ”den långe” i sitt ledarlag – något som han förklarade efter Sveriges uttåg mot Polen tidigare i år.

”Med hans erfarenhet och personlighet så vore jag korkad om jag inte ville använda honom på något sätt, på planen eller utanför planen”, sa Andersson i ett uttalande då.

Tidigare har Janne Andersson gått ut och sagt att Zlatan i landslaget är inte en realistisk framtid.

Zlatan Ibrahimovics film på Netflix – The Soccer Football Movie!

0
Zlatan på Netflix i ny Animerad Film om Fotboll

Zlatan Ibrahimovics film på Netflix – den svenska fotbollsstjärnan spelar huvudkaraktären i en fotbollsfilm, där han också är röst för sin karaktär. Zlatan Ibrahimovics film The Soccer Football Movie släpptes i onsdags på Netflix.

Netflix meddelade tidigare att den legendariska fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic kommer att låna ut sin röst till en kommande animerad film.

”Fyra unga fotbollsspelare går ihop för att hjälpa sina idoler att få tillbaka sina förmågor efter att en ond vetenskapsman stjäl deras talang.” 

skriver Netflix om den animerade filmen The Soccer Football Movie, regisserad av Mitch Schauer, som släpptes på streamingplattformen i onsdags.

Zlatan Ibrahimovics film på Netflix – The Soccer Football Movie!

Zlatan Ibrahimovic i animerad film på Netflix. I den 73 minuter långa filmens trailer avslöjas att Zlatan Ibrahimovic spelar en viktig roll. Den svenske fotbollsspelaren har lagt röst till den animerade Zlatan-karaktären, som har en huvudroll, och Megan Rapinoe från USA har också spelat in sin egna röst till sin karaktär. Filmens trailer visar en scen där Zlatan Ibrahimovic och Megan Rapinoe står i omklädningsrummet tillsammans med sina unga hjältar.

”Det är dags för alla stjärnor att gå ut på planen och vi har ont om spelare, så ni måste vara med. Ni har talangen som krävs, men ni behöver matchtröjor”- Säger Zlatan-karaktären.

Zlatan Ibrahimovic satsar på skådespeleri

Det stod klart att Zlatan Ibrahimovic skulle bli filmstjärna redan innan ”The Soccer Football Movie” offentliggjordes. Den 41-årige svensken, som innan dess hoppas kunna göra comeback på fotbollsplanen efter sin korsbandsskada, kommer att spela huvudrollen i filmen ”Asterix & Obelix: In the Realm of the Dragon”, som får svensk premiär i februari nästa år.

The Soccer Football Movie är en kommande animerad film på Netflix med Zlatan Ibrahimovic som röst för sin animerade karaktär. Filmen följer fyra unga fotbollsspelare som slår sig ihop med sina idoler för att återfå sin stulna talang från en ond vetenskapsman. På vägen lär de sig värdefulla lektioner i livet av sina erfarna mentorer. Den 73 minuter långa filmen hade premiär den 9 november.

Vill du läsa vidare om Zlatan Ibrahimovic? Då har du kommit till rätt. Zlatnism.se handlar enbart om vår legend Zlatan.

Historien om Zlatans delägarskap i Bethard

0
Historien om Zlatans delägarskap i Bethard
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har gjort sig ett stort namn som fotbollsspelare och den dag han beslutar sig för att lägga skorna på hyllan kommer Sverige att gå miste om en av sina mest ikoniska spelare någonsin. Det är få spelare i världsfotbollen som har en lika imponerande meritlista som Zlatan och han kommer bli ihågkommen för de många titlarna och oförglömliga målen som han har gjort genom åren. Men Zlatan är mycket mer än bara fotbollsspelare. Hans namn är ett starkt varumärke som många företag och organisationer vill förknippas med samtidigt som hans aura och vinnarmentalitet är något som alla ledare vill att arbetsgrupper ska se upp till.

Därför var det inte så konstigt att det Malta baserade spelbolaget Bethard kontaktade Ibrahimovic för att diskutera en gemensam framtid. Diskussionerna bar frukt och i mars 2018 offentliggjordes det att Zlatan blev delägare i företaget.

Bethard – spelbolag med bas på Malta

Bethard är ett av många spelbolag som har grundats på Medelhavsön Malta under 2010-talet. Det var en grupp svenska killar från Skåne som startade verksamheten 2012. Företaget VD och medgrundare heter Erik Skarp som är en sann entreprenör.

Utöver spelbolaget så har han även varit med att starta marknadsföringsbyrån Raketech. Det är ett företag som hjälper casinospel är att hitta rätt operatör att husera hos. Eftersom han arbetade dagligen med att hjälpa andra att söka efter det bästa spelbolaget i Sverige föll det sig naturligt att han själv startade ett bolag inom branschen.

Bethard hade en stark vilja att växa

Visionen var glasklar för Erik Skarp och gänget när de sjösatte sitt projekt med Bethard Group. De skulle bli Europas ledande speloperatör och därför utarbetade de en plan för att ta nya marknadsandelar. För att lyckas behövde flera olika faktorer falla på plats.

  • Bethard behövde en marknadsledande plattform
  • Företaget var i behov av attraktiva spellicenser
  • För att sticka ut ur mängden behövdes en tydlig marknadsföringsstrategi

Efter att företaget hade införskaffat en maltesisk och en brittisk licens var det dags att se över hur man på bästa sätt kunde ta sig in på nya marknader likt Spanien och förbereda sig inför införandet av den svenska spellicensen. Därför ingicks ett samarbete med Zlatan Ibrahimovic som tack vare sina idrottsliga prestationer var flitigt förekommande i sportnyheter runt om i världen. Associationen med Zlatan skulle driva företaget mot nya höjder.

I en intervju med SvD uppgav Erik Skarp att ambitionen var att växa 300 procent och för att nå dit skulle 150 miljoner kronor spenderas på marknadsföring.

I pressmeddelandet från Bethard där det framgick att Zlatan blev delägare framkom ytterligare information om tillväxtplanerna; bland annat var ambitionen att utöka antalet spellicenser i Europa. Vid tillfället hade de bara en maltesiskt och den eftertraktade brittiska licensen.

Sedan dess har fler licenser tillkommit, till exempel den svenska 2019. Dessutom kan de nu bedriva sin verksamhet i andra länder som exempelvis Spanien efter att Bethard har blivit en licensierad operatör även där.

Att äga andelar i spelbolag blev problematiskt för Zlatan

Samtidigt som Zlatan blev delägare i Bethard fortsatte han sin professionella karriär på högsta nivå. När nyheten blev offentlig spelade han fortfarande i världens bästa fotbollsliga, engelska Premier League, för den anrika klubben Manchester United.

Det medförde problem på grund av att ligans regler förbjuder aktiva spelare att äga och driva spelbolag. Därför riskerade Zlatan att bli bötfälld av det engelska fotbollsförbundet FA.

Även längre fram i karriären skulle delägarskapet medföra problem. Den 26 april 2021 rapporterade Yahoo att UEFA utredde om Zlatan bröt mot reglerna rörande etik och disciplin genom att äga 10 procent av spelbolaget. Därmed riskerade Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare höga böter, upp till 86 000 brittiska pund. I värsta fall kan spelare bli avstängda från den sport de är aktiva inom i upp till tre år, enligt regelverket.

Zlatan gjorde reklam för Bethard

Zlatan har alltid tagit stor plats, bland annat redogjorde han för innehavet av sina vrålåk i den första självbiografin. Han har pratat om viktiga samhällsfrågor och synts och hörts utanför planen i olika sammanhang.

För att hjälpa Bethard att nå sitt uttalade mål att bli en av de ledande spelaktörerna och nästa generations spelbolag, har han synts i marknadsföringen. Bland annat har han spelat in reklamfilmer tillsammans med TV-profilen Sladjan Osmanagic.

Utöver att spela in reklammaterial för den svenska marknaden skapades även filmer som riktade sig mot personer som talar BKS – bosniska, kroatiska och serbiska.

Den 29 mars kritiserades BKS-versionen i svenska medier för att den innehöll grovt och olämpligt språkbruk. I filmen där Zlatan och skådespelaren Dragomir Mrsic deltog användes fraser kopplade till sexuella handlingar, något som rapporterades i SVT:s artikel ”Zlatan kritiseras för svordomsosande reklamfilm”.

VNL avslöjar Zlatans ord i förlängningen mot Tjeckien

0
VNL avslöjar Zlatans ord i förlängningen mot Tjeckien
FOTO: BILDBYRÅN

Sverige slog tidigare i veckan Tjeckien i playoff-semifinalen till VM i Qatar. Nu avslöjar Victor Nilsson Lindelöf vad Zlatan Ibrahimovic sa till laget inför förlängningen.

Sverige är endast en match från spel i VM i Qatar till vintern. Man måste dock slå ett Polen som gick till final efter att Ryssland uteslutits. I semifinalen vann Sverige över Tjeckien med 1-0 efter förlängning.

Inför förlängningen var Zlatan Ibrahimovic, som var avstängd, en av dem som höll tal. Något Victor Nilsson Lindelöf avslöjar enligt Fotbollskanalen.

– Att hålla huvudet lugnt. Jag tror han blev lite rädd när jag sprang upp med bollen där. Han ville kanske att jag skulle stanna lite. Han malde mest på och försökte ge oss energi, så det var väldigt bra, sa ”Ibra” enligt Lindelöf.

”VNL” blickar nu fram emot finalen mot Polen på tisdag.

– Vi visade under förlängningen att vi är väldigt starka och tjeckerna orkade inte riktigt med oss under förlängningen. Det ska inte vara några problem. Vi har mött dem förut och vi vet vilket typ av lag Polen är. Vi kommer åka ner dit med stort självförtroende.

SE ÄVEN: Zlatan: ”Kommer alltid att vara samma person”

Zlatan: ”Kommer alltid att vara samma person”

0
Zlatan:
FOTO: BILDBYRÅN

I en lång intervju med UEFA går Zlatan Ibrahimovic karriären och berättar om dåtid, nutid och framtid.
– Oavsett vad som händer med mig kommer jag alltid att vara samma person, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, 40, har sakta men säkert kommit tillbaka till fotbollsplanen efter sina hälseneproblem som höll honom borta från spel i nästan två månader. Anfallaren befinner sig för närvarande på Sveriges landslagssamling och laddar inför mötet med Polen i den avgörande playoff-finalen inför VM i Qatar senare i år.

I en intervju med UEFA berättar Ibrahimovic om hur hans start på fotbollskarriären var.

– Jag växte upp i Malmö i ett litet område som heter Rosengård, där bodde jag tills jag var 17. Jag var väldigt aktiv när jag var yngre. Folk kallar det för ett ”ghetto” men för mig var det ett paradis då jag hade allt jag ville ha. Jag hade vänner och var lycklig. Vi hade en fotboll och det gör folk glada. Det var billigt att spela fotboll, nästan gratis, man behövde endast ett par skor. Det går till och med att spela utan. Det var här det började och jag blev bara bättre och bättre.

Zlatan: "Kommer alltid att vara samma person"
Zlatan Ibrahimovic efter en bortamatch mot Halmstads BK i september 1999. FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan berättar även om hur mycket blev lättare när han fick sitt första kontrakt.

– När jag fick mitt första kontrakt [med Malmö FF] började jag plötsligt tjäna pengar på det jag älskade att göra. Pengar gjorde mig inte glad men det gjorde det enklare för mig. I början gick jag långa sträckor eller snodde jag en cykel, det är inte OK men vi alla gör dumheter. När jag fick ett kontrakt kunde jag skaffa körkort och en bil.

Vidare berättar anfallaren om sina barndomsidoler.

– Min pappa fick mig att titta mycket på Muhammad Ali och jag gillar hans karaktär. Han pratar, men han presterar och blir bättre. Man pratar inte för att man tror att man är någon, man pratar för att man har självförtroende.

När det kommer till idoler inom fotbollen berättar ”Ibra” att han såg upp till Ronaldo när han var yngre.

– För mig är historiens bäste fotbollsspelare Ronaldo, ”O Fenômeno”. Jag följde honom och såg upp till honom. Han gjorde sånt som alla andra ville göra och han gjorde saker som ingen sett tidigare. Därefter försökte folk härma honom. När vi spelade nere på gården försöker vi göra likadant. Senare har jag träffat honom och även spelat mot honom. Jag har inte spelat mot honom. Det var något overkligt som blev verkligt.

Under sin karriär som fotbollsspelare har Zlatan spelat i Nederländerna, Italien, Spanien, Frankrike och USA. Han säger dock att han inte glömmer var han kommer ifrån.

– Oavsett vad som händer med mig, framgång, pengar, kändisskap eller något annat så kommer jag alltid att vara samma person, jag kommer inte att ändras. Antingen gillar du mig eller så gör du inte det. Jag föddes inte för att övertyga folk att gilla mig.

Zlatan: "Kommer alltid att vara samma person"
Zlatan Ibrahimovic under mötet med Liverpool i Champions League i fjol. FOTO: BILDBYRÅN

Spela i Champions League vid 40 års ålder

Även om det blev uttåg i gruppspelet har säsongen 2021/2022 varit ännu ett år där svensken spelat i Champions League, detta vid 40 års ålder.

– Jag spelar med mycket känslor när jag spelar för Milan då det är en klubb som gav mig glädje. Det är den klubb där jag spenderat mest tid under min karriär. Efter ett par år av motgångar var det skönt att spela Champions League igen. Alla såg fram emot det och jag är väldigt glad att spela där igen.

Vidare berättar Zlatan vad turneringen betyder för honom och att det inte skulle påverka honom om han inte vinner turneringen under sin karriär.

– Det är en otrolig turnering. Jag har gjort ett par mål jag gillar väldigt mycket och jag har fått möjligheten att spela mot de bästa lagen och spelarna i Europa. Hur jag känner angående att jag aldrig vunnit titeln? På ett sätt hade det varit otroligt att vinna men att inte vinna skulle inte ändra mig som spelare. Jag blir inte en bättre spelare bara för att jag vinner titeln då jag är den bästa spelaren. Även den bäste spelaren kan inte vinna allt.

”Framtiden är inte skriven, jag planerar inte”

Ibrahimovic fyller 41 i höst. När det kommer till planer om framtiden säger Milan-stjärnan att han inte vet vad han kommer att göra.

– Framtiden är inte skriven, jag planerar inte utan vi får se vad som händer. Jag vill inte lägga av med fotbollen och sen ångra mig och säga att jag kunde fortsatt, det skulle jag ångra resten av mitt liv. Jag vill spela så länge jag kan. Jag kommer att spela tills jag ser att någon är bättre än mig, därför fortsätter jag att spela.

Han fortsätter:

– Jag vet att jag kommer att lägga av en dag och att jag inte kommer hatt ha adrenalin kvar. Det är ett problem då du får adrenaline av att spela fotboll. Du kan inte få det på något annat sätt då vi är programmerade. Vi gör samma sak varje dag. Vi vaknar upp, förbereder oss, tränar, äter och vilar. Dagen därpå är det samma sak. Jag har gjort det under 20 år och du får adrenaline av det. Så om du en dag plötsligt slutar och inte längre har en plan för dagen har du inget adrenaline längre. När det sker får du gå vidare och börja med något nytt.

Zlatan: "Kommer alltid att vara samma person"
FOTO: BILDBYRÅN

Ger tips till unga spelare

Ibrahimovic avslutar intervjun med att ge ett tips till alla unga fotbollsspelare.

– Ett standardsvar skulle vara ”tro på dig själv, var lycklig och aldrig ge upp”. Det är lätt att säga det men att göra det är den svåraste biten. Det gäller att ha en omkrets med bra människor och positiv energi, det hjälper väldigt mycket. När du har negativa människor runt omkring dig drar de ner dig. Det är precis som att de inte vill se dig lyckas. Mitt tips skulle vara att ”det är lätt och allt är möjligt, men allt beror på dig själv”.

SE ÄVEN: Zlatan om framtiden: ”Jag har lite panik”

Zlatan om framtiden: ”Jag har lite panik”

0
Zlatan om framtiden:
FOTO: BILDBYRÅN

Sverige ställs mot Tjeckien i VM-playoff på torsdag. Vid förlust kan Zlatan Ibrahimovic ha gjort sin sista landskamp. Nu uttalar sig anfallaren sig om framtiden.
– Jag har lite panik, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, 40, gjorde comeback i hopp om att ta Sverige till VM i Qatar i vinter. Anfallaren är avstängd i semifinalen mot Tjeckien och kan få speltid i finalen mot Polen. Skulle Sverige inte ta sig till mästerskapet kan ”Ibra” ha gjort sin sista landskamp. Nu uttalar sig huvudpersonen om saken.

– Lyssna, jag kommer fortsätta så länge jag kan, så länge jag kan komma med resultat. Men jag måste må bra. Jag ska ha ett liv efter fotbollen och jag vill må bra i det nya livet. Vi får se. Vi är inte där än. Vi ska ta oss till VM,  säger Milan-anfallaren.

Zlatan säger att han inte tänker på sitt slut i blågult. Något som det dock inte går att sticka under stol med är att svensken blir het om Sverige tar sig till VM, något som kan hjälpa honom till ett nytt kontrakt med AC Milan.

– Vi får se vad som händer. Jag ska må bra. Vi ska komma till en situation där jag ska prestera och inte bara tillföra utanför planen. Jag gör allt jag kan för att komma med det jag kan. Men där jag mår bäst är på planen. Jag är bara tacksam och glad över att jag är 40 år och fortsatt får spela på topp och att jag får representera mitt land.

Vidare säger Zlatan att han vill spela så länge som möjligt.

– Läget är som det är. Jag tar mig igenom alla de här mindre bra situationerna, det är svåra situationer. Jag försöker vara på planen. Men det är som det är, jag får acceptera det. Att det kan hända, att jag har otur (att det tar slut). Jag är bara glad och tacksam över att få spela fotboll.

Zlatan säger att han kommer att ha många erbjudanden när han väl lägger skorna på hyllan. Han säger dock att han kommer att sakna adrenalinet när han går ut på plan.

– Jag vill inte ångra något senare. Jag försöker maximera allt fullt ut. Jag har nyss kommit ut med en bok där jag skriver att jag har lite panik över att sluta spela fotboll. Jag har den där lilla rädslan: vad händer efteråt? Jag vet att jag kommer ha olika möjligheter efteråt, att jag kommer få många erbjudanden. Men det där adrenalinet som jag får på plan kommer jag inte få någon annanstans, säger ”Ibra” och fortsätter:

– Så det är då jag får den paniken. Jag ska forsätta så länge jag kan och bara njuta. Men det handlar om att må bra. Och jag tycker inte synd om mig själv.

När det kommer till känslan om att Zlatans landslagskarriär kan vara slut inom kort säger 40-åringen att vi inte kommer att vå se något liknande igen.

– Det är ni som kommer känna en sorg när jag slutar. Ni ska njuta medan jag är på planen. Ni kommer aldrig få se något liknande igen. Ni kommer få se Elanga, men ni kommer aldrig få se Ibrahimovic, säger han och skrattar.

SE ÄVEN: Janne Andersson: ”Tänker inte på Zlatans framtid i landslaget”

Janne Andersson: ”Tänker inte på Zlatans framtid i landslaget”

0
Janne Andersson:
FOTO: BILDBYRÅN

På torsdag spelar Sverige playoff-semifinal till VM mot Tjeckien. En förlust här eller i finalen mot Polen kan innebära att Zlatans tid i landslaget är över. Förbundskapten Janne Andersson vill dock inte tänka på det.

Zlatan Ibrahimovic, 40, återvände överraskande till det svenska landslaget förra året. Det blev dock endast ett par framträdanden innan problem med hälsenan tvingade anfallaren till att vila. Nu är han tillbaka och efter ett par inhopp i Serie A har Ibrahimovic blivit uttagen till semifinalen i VM-playoff mot Tjeckien och en eventuell final mot Polen. ”Ibra” är avstängd i den första matchen men är aktuell för spel mot Polen om Sverige vinner den första matchen.

Vid förlust kan Ibrahimovic ha gjort sin sista landskamp. Det är dock något som förbundskapten Janne Andersson inte vill tänka på.

– Min tanke är så här: jag kommer inte fundera på någonting annat än att vi ska vinna på torsdag. Och gör vi det ska vi vinna på tisdag. Där är jag i mitt huvud, säger Andersson enligt Fotbollskanalen.

Vidare säger förbundskapten att Zlatan har en viktig roll i laget, detta även om han inte spelar.

– Zlatan har ju en enorm erfarenhet och för vår del som tappade en del erfarenhet i truppen efter EM är bara den delen av att han finns med bra. Han kan vara ett stöd för andra, han kan pusha och vägleda. Jag ser honom som en halv ledare. Han har en viktig roll även om han inte spelar och jag har det största förtroendet för honom där.

Sverige spelar mot Tjeckien på torsdagen den 24 mars. Matchen drar igång 20:45.

SE ÄVEN: Kulusevski: ”När Zlatan pratade om mig var det som julafton”

- Advertisement -

RECOMMENDED VIDEOS

Zlatan på väg till Qatar – Ibrahimovic ”flörtar” med shejken under...

0
Lusail Stadium i Doha var fullt av fans som var redo för VM-finalen. Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger var också på plats för att...

POPULAR VIDEOS

36,770FansLike
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller DMCA.com Protection Status CO2 neutral webbsida