Home Blog

Officiellt: Maximilian Ibrahimovic skriver kontrakt med AC Milan

0
Officiellt: Maximilian Ibrahimovic skriver kontakt med AC Milan
Foto: Bildbyrån

AC Milan gick på torsdagsförmiddagen ut och berättade att Maximilian Ibrahimovic skrivit på sitt första professionella kontrakt med klubben.

Under en längre tid har det spekulerats kring Zlatan Ibrahimovic son, Maximilian Ibrahimovic, och hur hans karriär kommer att bli. Nu bekräftar AC Milan att 17-åringen skrivit på ett proffskontrakt med klubben och att vänsteryttern kommer att inleda i Milan Futuro som är klubbens nya reservlag.

I ett inlägg på Instagram bekräftar den italienska storklubben att Zlatans äldsta son nu skrivit på ett kontrakt efter att ha härjat i klubbens ungdomslag sedan augusti 2022.

Klubben har inte gått ut med hur långt kontraktet sträcker sig men enligt sajten Transfermarkt handlar det om ett treårskontrakt till och med sommaren 2027.

Under tiden i Milans U18-lag stod Maximilian Ibrahimovic för tre mål och en assist på 38 matcher.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Milan Futuro (@milanfuturo)

Zlatan på plats på EM-finalen – tillsammans med Henrik Larsson

0
Zlatan på plats på EM-finalen - tillsammans med Henrik Larsson
Foto: Instagram/Bildbyrån

På söndagskvällen blev Spanien europamästare efter att ha slagit England med 2-1 i finalen. På plats var Zlatan Ibrahimovic tillsammans med en annan svensk fotbollslegendar.

Europas bästa landslag skulle koras på söndagskvällen och efter en rafflande final var det Spanien som kunde titulera sig som europamästare för fjärde gången. Två av Sveriges största fotbollsspelare var på plats och följde finalen, nämligen Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson.

Via en historia på Instagram visar Henrik Larsson upp en bild tillsammans med Zlatan Ibrahimovic på plats i den tyska huvudstaden.

De båda spelade tillsammans i bland annat EM 2004 och VM 2006.

Zlatan ”stänger” Milanello: ”Allt kommer vara topphemligt”

0
Zlatan "stänger" Milanello: "Allt kommer vara topphemligt"
Foto: Bildbyrån

Höga ställningar och presenningar. AC Milans träningsanläggning håller stängt för utomstående. Och det sägs vara Zlatan Ibrahimovics beslut.

AC Milan är åter i tärning och förberedelserna inför den kommande säsong är i full gång. Men på träningsanläggningen Milanello har det skett en hel del förändringar. Detta för att stänga ute utomstående, något flera italienska medier rapporterar om.

– Det som sticker ut på Milanello i år är att alla planer, och jag tror att det är Zlatans beslut, kommer att vara inhägnade och stängda. Allt kommer att vara topphemligt. Han vill inte att någonting ska läcka ut, säger Peppe Di Stefano på italienska Sky, enligt Radio Rossonera.

Enligt tidningen Tuttosport ska Milan ha satt upp tre meter höga ställningar med presenningar för att ingen ska kunna se vad som händer på andra sidan staketet. Beslutet sägs ha tagit av Zlatan Ibrahimovic tillsammans med övriga i klubben men att det var ”Ibra” som kom med initiativet.

Zlatan fick kritik av fansen

Under våren fick Ibrahimovic kritik av klubbens fans då ingen utanför ledningen visste eller förstod vilken roll svensken hade. Senare fick Zlatan hålla en presskonferens där han fick förklara sina uppgifter som ”operativ partner” till Milans ägare RedBird Capital och klubbledningen.

– Min roll är enkel. Jag är operativ partner hos RedBird och är placerad i Milan, och jobbar nära Furlani (Giorgio, styrelsepamp) och Moncada (Geoffrey, chefsscout). Det är ingen ”one man show”, alla har sitt jobb och sina uppgifter, sa Zlatan då. Jag blandar mig inte i vad andra gör, för de gör sitt jobb och sina uppgifter bättre än vad jag kan, förklarade ”Ibra” då.

bet365

Zlatans drag: Har övertalat Álvaro Morata om flytt

0
Zlatans drag: Har övertalat Álvaro Morata om flytt

Zlatan Ibrahimovic är på jakt efter att hämta in en anfallare till AC Milan i sommar. Nu sägs han ha övertalat Álvaro Morata om en flytt till San Siro.

Sedan Zlatan Ibrahimovic klev in i sin nya roll i AC Milan har en hel de lav jobbet gått ut på att värva spelare till klubben. Under de senaste veckorna har det framför allt handlat om att hämta in en anfallare efter att det står klart att Olivier Giroud lämnar Milan.  Nu sägs ”Ibra” ha övertalat Álvaro Morata om att ansluta.

Det är italienska La Gazzetta dello Sport som skriver att Zlatan ska ha ringt upp Morata och haft en avgörande roll i spelarens framtidsbeslut. I samma samtal ska spanjoren ha lovat att han flyttar till Milano under sommaren.

Tidningen skriver att Milan ska ha erbjudet spelaren ett treårskontrakt med en årslön på fyra miljoner euro plus bonusar. Samtidigt sägs Morata kräva mer att de båda parterna förväntas komma överens i början av nästa vecka.

Milan förväntas betala spelarens utköpsklausul på 13 miljoner euro.

Zlatan: Zirkzee inte aktuell för Milan

0
Zlatan: Zirkzee inte aktuell för Milan
FOTO: BILDBYRÅN

Flera anfallsnamn har kopplats ihop med en flytt till AC Milan i sommar. Nu är ännu ett avskrivet.

Under våren har namn som Benjamin Sesko, Armando Broja, Álvaro Morata och Joshua Zirkzee kopplats ihop med en flytt till AC Milan där Zlatan Ibrahimovic jobbar som rådgivare. Nu säger svensken att den sistnämnde, Zirkzee, inte längre är ett alternativ.

– Transferfönstret är långt och jag kan lova att vi kommer att väva. Vi pratar, men ingenting är nära. Zirkzee tillhör det förflutna. Som Paulo (Fonseca, Milans tränare) sa, vi har en spelare i åtanke. Jag kommer inte att säga hans namn. Det finns någon, låt oss se, säger Ibrahimovic enligt Fabrizio Romano.

Sent på söndagskvällen kom uppgifter om att Manchester United skulle vara överens med Zirkzee samtidigt som klubben ska vara beredda att betala spelarens kontakt på 34 miljoner pund.

Istället kan spelaren som ”Ibra” inte vill nämna vara Álvaro Morata. Spanjoren sägs vara en av Zlatans favoriter att värva in och då hans framtid i Atlético Madrid ryktas vara oklar kan den tidigare Juventus-spelaren vara på väg tillbaka till Serie A för spel på San Siro.

Uppgifter: Zlatan vill värva Morata till Milan – i motvind

0
Uppgifter: Zlatan vill värva Morata till Milan - i motvind
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har en del av ansvaret för värvningar till AC Milan och har siktat in sig på Álvaro Morata, men det finns motgångar.

Efter att Olivier Giroud lämnat AC Milan har klubben gett sig ut för att hämta in en ersättare. Zlatan Ibrahimovic är en av de som ska locka en anfallare till San Siro och nu sägs svensken vilja hämta in Álvaro Morata.

Det är italienska Sky Sport som skriver om att Zlatan trycker för att väva Morata i sommar och aktivera spanjorens utköpsklausul på 13 miljoner euro. En summa som inte sägs vara några problem att betala.

Något som dock är avgörande för spelarens vilja. Vid flera tillfällen under våren har spelaren sagt att han är öppen för att lämna om han inte finns med i klubbens planer. På senaste har Morata dock varit klar med att han vill stanna i Atlético Madrid och publicerade tidigare i veckan ett inlägg på sociala medier där han förklarade att han ville stanna i klubben för att vinna titlar. Detta efter att han sagts vara nära en flytt till Saudiarabien.

Totalt har det blivit 58 mål och 14 assist på 154 matcher för Morata. Spelaren har kontrakt med Atlético Madrid till och med sommaren 2026.

SE ÄVEN: Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan

Broja: Det är mitt svar till Zlatan

0
Broja Det är mitt svar till Zlatan
Foto: Bildbyrån

Armand Broja finns på önskelistan hos bland annat AC Milan där Zlatan Ibrahimovic är med och rattar kring värvningar. Nu uttalar sig anfallaren om vad han säger om ”Ibra” ringer.

AC Milan jobbar för att hämta in en offensiv ersättare till Olivier Giroud. Ett av namnen som kopplats ihop med en flytt till San Siro är Armando Broja från Chelsea. Nu uttalar sig spelaren om intresset från den italienska storklubben om vad han säger om Zlatan ringer.

– Först och främst att jag är ett stort fan av honom. Jag har alltid gillat honom som spelare, säger Broja till RTV Klan.

22-åringen ser ut att lämna Chelsea i sommar och en flytt till Serie A ser ut att ligga nära till hands. Och spelaren själv är positiv till en flytt till Italien.

– Milan är en fantastisk klubb, bara bakom Real Madrid historiskt. Jag skulle säga till honom att jag behöver prata med min familj och min agent, sen skulle jag låta honom veta mitt beslut, säger han.

Broja var den gångna säsongen utlånad till Fulham där han stod för en assist på åtta matcher.

Spelaren har kontrakt med Chelsea till och med sommaren 2028.

SE ÄVEN: Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan

Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan

0
Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan
FOTO: © Bildbyrån

Efter den aktiva spelarkarriären fick Zlatan Ibrahimovic en ny roll hos AC Milan via klubbens ägare RedBird Capital. Det officiella namnet på rollen är ”operativ partner”, som är en slags rådgivande roll.

Men många har undrat vad Zlatan egentligen gör i sin nya roll och svensken har fått kritik för att han agerat för mycket i skymundan.

Under torsdagen framträdde Ibrahimovic dock offentligt när han presenterade Milans nye tränare Paulo Fonseca på en presskonferens. Då fick Zlatan även frågor om sin roll hos klubben.

– Min roll är enkel. Jag är operativ partner hos RedBird och är placerad i Milan, och jobbar nära Furlani (Giorgio, styrelsemedlem) och Moncada (Geoffrey, chefsscout). Det är ingen ”one man show”, alla har sitt jobb och sina uppgifter, sa Ibrahimovic.

Milans kommunikationschef Pier Donato Vercellone sa sedan ifrån när en journalist antydde att Zlatan är Milans sportchef.

– Zlatan är inte sportchef, jag vill förtydliga det. Han är inte anställd av Milan utan är en del av ägargruppen. Det finns en skillnad där.

LÄS MER: Efter kritiken: Zlatan håller pressträff

Efter kritiken: Zlatan håller pressträff på torsdag

0
Efter kritiken: Zlatan håller pressträff på torsdag

Zlatan Ibrahimovic har fått kritik från flera Milans fans då han inte synts till mycket i det offentliga. Nu uppger svensken hålla presskonferens under torsdagen.

Efter att ha gått in som Operating Manager i Redbird som äger AC Milan har Zlatan Ibrahimovics roll ifrågasatts då han inte synts till i det offentliga samtidigt som många av fansen inte vet vad ”Ibra” har genomfört under sin tid på posten.

Nu skriver flera italienska medier, bland annat Calciomercato, att Zlatan kommer att hålla en presskonferens under vid lunchtid under torsdagen där han kommer att på frågor om AC Milans projekt där han även kan avslöja vem som blir klubbens nye tränare, Paulo Fonseca.

Andra representanter uppges inte vara på plats under tillställningen, vilket förstärker Zlatan som ett av klubbens ansikten utåt.

Under två sejourer var Zlatan Ibrahimovic spelare i AC Milan innan han under 2023 meddelade att han lägger skorna på hyllan.

Landslagsstjärnorna bjuds in för att hylla Zlatan

0
Landslagsstjärnorna bjuds in för att hylla Zlatan

På lördagskvällen kommer Zlatan Ibrahimovic att hyllas i samband med Sveriges landskamp mot Serbien. Flera tidigare spelare kommer att vara på plats.

Efter att ha lagt skorna på hyllan under 2023 kommer Zlatan Ibrahimovic tillslut att hyllas och avtackas i samband med Sveriges landskamp mot Serbien på lördag.

Kort efter kommer en stor ceremoni att äga rum och flera tidigare landslagsstjärnor kommer att vara på plats, bland annat Marcus Allbäck.

– Det blir på hedersläktaren där. Så det ska bli väldigt kul. Det är ju extremt värdigt att han får en hyllning, med tanke på vad Zlatan har presterat. Det är ju ingen diskussion om det så klart, säger Allbäck till Expressen.

Allbäck vet dock inte vilka fler som är inbjudna.

– Det har jag ingen aning om, det får man fråga förbundet, men jag tror att jag är en i ett gäng 20 eller 25 kanske. Jag antar att det är de som har figurerat i landslaget mycket under hans tid. Både spelare och ledare.

Sverige ställs mot Serbien på lördag den 8 juni klockan 18:00 och matchen visas på TV4 Play.

- Advertisement -

RECOMMENDED VIDEOS

Officiellt: Maximilian Ibrahimovic skriver kontakt med AC Milan

Officiellt: Maximilian Ibrahimovic skriver kontrakt med AC Milan

0
AC Milan gick på torsdagsförmiddagen ut och berättade att Maximilian Ibrahimovic skrivit på sitt första professionella kontrakt med klubben. Under en längre tid har det...

POPULAR VIDEOS

36,770FansLike
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller DMCA.com Protection Status CO2 neutral webbsida